Wednesday, December 02, 2009

sabotaj ®

mimpi adalah permainan tidorni cerita mimpi pagi tadi
tak boleh cerita lambat-lambat
nanti cepat hilang
tak pernah nak ingat mimpi-mimpi yang sudah
mimpi basah je kot yang melekat.tet.

aku mimpi pasal aku nak keje part time.
duit poket asik kosong.kena cari alternative lain.
aku apply keje dekat tempat keje aku yang lama
masa cuti sem yang lepas.
dekat restaurant.jadi waiter.
resume semua dah hantar dah.
masa kena interview.borang aku takde.
supervisor tu pun perasan borang aku takde.
masa tengah kelam kabut ada pekerja lain yang pasang telinga.
macam cuak-cuak.gaya nak larikan diri.
aku rasa dia yang sabotaj aku.
bukan nak tuduh menuduh.itu tak elok.
dia rasa tergugat ke dengan kehadiran aku..

terus aku tersedar dari lena...

sebelum kaki melangkah ---> dah lama tak buat tag dari sape-sape..
takde ke orang nak tag aku.

11 comments:

  1. klu bley..ak nk elak tag2 ni..
    huhuhu..

    ReplyDelete
  2. nak buat tag.bosan.dah lame tak bat.klu sekali sekala xpe..

    ReplyDelete
  3. ceh ko pon mimpi gak ke? hahahaha ade geng

    ReplyDelete
  4. haiyok3.. mimpi juga kamu oh? mimpi shaye lagi dahsyat ohh.. tidak indah sama sekali.. huuu~

    ReplyDelete
  5. mimpi orang sabotaj? ada makna ker tu

    ReplyDelete
  6. mimpi buruk selalu akan menjadi..jaga2 milla..

    ntah la ahfat..
    beware je la.. =)

    ReplyDelete
  7. xkeje nk buat..skali skala boleh la.. =)

    ReplyDelete
  8. waiter kat ampang.
    kenangan!
    hahaha

    ReplyDelete

Comments

comments powered by Disqus