Thursday, December 03, 2009

berlaboi-laboi ®

terima kasih abah.
sebelum bertolak naik bus balik ari tu
abah aku belikan enset baru.
bukan sebab special apa.
sebab enset motorola lipat aku rosak.
sebelum ni aku call dia tak caya.
bila kat rumah aku tunjuk bukti yang memang dah rosak

nak mintak ganti pun lambat.
dah abes cuti baru dapat.
sebelum aku cakap
abah aku dah beli enset baru untuk dia.
nak belikan aku punya lambat sikit.
nak beli kedai yang selalu gi.tutup.
kalau tak boleh dapat harga regular customer.

abah aku banyak kenal tokey-tokey kedai.
pandai nago-nago.selalu dapat murah.


walaupun enset ni murah tapi berbaloi-baloi.
aku tak pernah nak pakai enset yang 5rat ke atas.
tak berapa addicted ngan enset.
asalkan boleh sms,call.tu yang penting.
enset ni pun nampak mewah.
ringan pun ringan.
ada nokia.mahal sikit.tapi aku tak nak.
tak berkenan sangat dengan nokia.
ni 1st time pakai sony ericsson.
tak la terkial-kial sangat.
sebab pernah godeh member-member aku punya.
cuma mesej je.space dia kat tempat lain.

lepas beli terus pakai.
dalam bas malas nak tukar ni tukar tu.
bateri pun dah kong.saving.
nak jadikan cerita.
ada anak ngan mak duduk belakang aku.
2-2 pompuan.anak dia duk belakang seat aku.
aku dengar bunyi enset.lama sangat.
tapi takde orang angkat.
budak belakang aku mengomel.enset sape la tak angkat.
aku pun cakap dalam hati sape la tak agkat enset ni.
dah la ringtone biasa je.
makin lama dengar makin dekat pula bunyinya.
rupa-rupanya enset dalam kocek aku.
hahahahahahaha..sengal.
ayah aku yang call.padahal baru je 5minit nai bus.
dah tanya bus dah gerak ke belom.
saje je nak mengetest enset baru.

sebelum kaki melangkah ---> baru balik 4 hari duit dah pokai.

23 comments:

  1. enset yg sama ku belikan utk adik pompuan aku.. ehehe.. mmg berbaloi...

    ReplyDelete
  2. lawakla...enset sndiri b'bunyik pon xprasan..haha...

    ReplyDelete
  3. mase tu blom dengar mcm mne ringtone dia..huhu..1st time..

    ReplyDelete
  4. .waaa dpt ensem baruuuuuu
    .nak pinjammmmmmmmmm ;p

    ReplyDelete
  5. gua tau, lu saja je kan buat2 tak dgr bunyi tu..

    lu nak orang tengok then ckp "wow, henset baruu....bau kedaiii.."

    kan?haha

    ReplyDelete
  6. siggplus ---> gua memang xperasan la..hahaha..tp sekali sekala apa salahnya..

    ReplyDelete
  7. abahhhhhhh

    orang pun nak henset baru gak...
    nak ber3G dengan abah nanti

    hahhahahhah

    ReplyDelete
  8. kelakar la ko ni. biasalah tu, menda baru... bau baru... bunyi baru... semuanya serba serbi barulah.

    so! berBALOIiiiiii...

    ReplyDelete
  9. ada enset baru leh call awek..hehehe..

    ReplyDelete
  10. hahaha naseb angkat kalau dibiar smpai turun bas wat dono je. tataw ahh.

    ReplyDelete
  11. kak yanie ---> bodek la ngan abah..
    kalu dia bg ada makna la tu..

    suzry ---> aku memang pelawak.haha.
    vibrate pn ak sedar yg itu enset aku.haha..

    ReplyDelete
  12. JMR ---> enset baru awek baru.haha

    bella ---> klu biarkan kong bateri..huhu =)

    ReplyDelete
  13. agagaga!
    bongek je ko.
    hahha.
    belikan la utk aku satu phone baru!

    ReplyDelete
  14. haha
    sure bunyi enset ko x best

    muahaha

    ReplyDelete
  15. amal ---> ala beli yg puluh2 pn ada gak.. =)

    ahfat ---> memang la xbest.bunyi sony ericsson.yg basic je..

    ReplyDelete
  16. amacam hset tuh?

    camera mcm mana? tp sen takda ni.tak payah jwb lah.

    ReplyDelete
  17. ok je la..biasa la enset muarh..
    kamera bkn megapiksel pn..

    ReplyDelete
  18. teringt mse 1st time gne SE
    terkial-kial gak nak taip msg
    agak2 dlm 5-6 mnt bru abes
    hahahha

    ReplyDelete

Comments

comments powered by Disqus