Wednesday, December 16, 2009

makan biskut hari-hari ®

alhamdulillah.ni kena sebut 1st.ikhlas..
semalam dapat call dari syarikat Danone
aku dah dapat tawaran Latihan Industri (LI)
sangat-sangat excited.berguling-guling aku kat jalan raya.
nasib baik kete tak langgar aku.
kalau langgar tak dapat aku LI.
ari tu buat 10 choices.1 da direject.1 dah diterima.
tengah menunggu yang 8 lagi.
kena buat pilihan yang sesuai.tapi tak boleh memilih sangat.
buat sementara ni aku hold dulu.
survey-survey dulu pasal syarikat ni.
tanya senior-senior or sape-sape yang pernah LI kat sana
tanya family.tanya awek-awek aku dulu.
kang duduk berpisah jauh susah plak.
kawasan kilang ni dekat Tampoi.
maybe aku duduk uma akak aku.
dekat Tebrau.dekat dengan Jusco Tebrau.

pasal elaun??sape yang tak terpikir kan.
dia cakap aku akan dielaunkan sebanyak rm400 sebulan.
kalau 5 bulan dapat la rm2000.
kalau tak dibelanjakan bulan-bulan la.
dapat bulan tu mesti abes bulan tu punya la.
sikap berjimat-cermat susah nak tanam dalam diri aku ini.
tapi kalau betul-betul sengkek barulah aku beringat
jangan jadi macam aku ye.yang baik boleh tiru.
nama syarikat Danone dah tukar ke Kraft.
baru ku tahu.sudah tukar kah??
member aku budak Sains Makanan yang perasan.
budak kaki makan mesti tau pasal makanan.
cool ye bro.dia sedang berbusy dengan testis.haha
akibat terlalu excited macam beruk jantan dapat beruk betina
aku dah terbengang.malu-malu.nasib baik kemaluan ditutup.
lepas syarikat Kraft call.selang 20 minit.
ada satu lagi panggilan.no tengok macam office number.
wah..banyak gila syarikat offer aku nak bagi LI.
cepat-cepat aku angkat & merperkenalkan nama aku.
perbualan sangat-sangat ghairah.tanyakan ini tanyakan itu.
harapkan pagar, pagar tak jadi pasang plak.
bukan office syarikat yang nak offer LI
tapi office mak aku.
dia nak aku involve dalam program dorang.

selamat aku bagi alasan ada kelas.
dia ingat aku tengah berhoneymoon.selamat.

kawan-kawan aku yang lain.
sabar ye.jangan risau.korang dapat jugak nanti.
aku mungkin bertuah sikit je.
kalau aku tak nak,aku reject,sape nak???
sila bagi elaun tu nanti kat aku.terima kasih.

sebelum kaki melangkah >> sape tau sape yang buat contest "Hidup Berani Untuk Gagal"(betul ke)??sila bagi link.nak usha-usah contest tu.
macam mana nak buat cross pada perkataan yang kita nak cancel??macam testis tu aku nak tulis tesis sebelahnya tapi testis tu kena garis..ada paham??

29 comments:

  1. .tu namenye strike word dik
    .tgk tuto kakak ;p

    http://intanurulfateha.blogspot.com/2009/08/tutorial-4-text-comel-comel-tak-tahu.html

    .wuuuu makan biskut
    .kenyang ler pasniee ;p

    ReplyDelete
  2. mn klip ko yg lagi gempaq tu? ehehehe

    ReplyDelete
  3. intanurulfateha (◡‿◡✿) >> tq kakak..
    ok2.dah paham.dah reti..lepas ni boleh buat..haha..
    nak biskut t cakap ye..

    ReplyDelete
  4. Jard The Great >> ko search je kat blog aku.kat label video.haha..
    tiada tandingan.. =)

    ReplyDelete
  5. "budak kaki makan mesti tau pasal makanan". perghh xbley blah!! huhu.. correction ya.. budak yg concern bout food memang tau pasal makanan (professional course!!)^_^..
    "sedang berbusy dengan testis". hahaha.. ko ingat aku ngah peram testis ke utk simpan sperm... isyh2..
    blk lab bce post ko wat aku tergelak mcm org giler..

    ReplyDelete
  6. hOtspUrz >> hahaha.saje je..lame tak gurau2 ngan abg syidi..haha..
    jgn giler sude la..kang xsiap tesis tu.haha..

    ReplyDelete
  7. haha.. kompom2 ko mkn rejected biskut je.. rugi la company klo bg mkn biskut yg elok.. haha.. t klo ade kije kosong inform ye. da start nak cari kije.. huhu

    ReplyDelete
  8. haha..boley la ko slalu blanja aku kat jb bile dapat elaun...ok??haha

    ReplyDelete
  9. hOtspUrz >> rejected.rejected la.janji dapat free.janji halal.haha.jangan jeles ye.nak mmbesar gak.haha..
    ok.t sy inform.klu sy ada confirm dapat keje punya.haha..

    ReplyDelete
  10. iyllienaz >> boleh je.yang penting dapat dating ngan kau.haha.. =)

    ReplyDelete
  11. boleh belanja satu kampung makan biskutlah lepas ni...
    hehe...
    semoga berjaya dengan apa yang awak lakukan...
    ok...
    [skema lagi pula...]

    V(+.+)

    ReplyDelete
  12. oRkId eDyLiYnE >> bukan setakat 1 kg je..kg sebelah pun boleh jugak..haha..
    terima kasih ye...

    ReplyDelete
  13. tahniah!!...

    nnt makan biskut jgn lupakan aku yg antu biskut juga hehehehe

    ReplyDelete
  14. Nursuzry >> klu dengan ko yg antu biskut baik aku buat jualan..untung aku..haha..jual murah pun xpe.. =)

    ReplyDelete
  15. da dpt?c0ngret..

    ni k0t..kal0 xsilap..kal0 bt0l ap yg dimaksudkan la..

    http://lili-precious.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. anda boleh berjimat dengan hanya makan biskut tiap2 hari
    bernas xidea saya ?
    T__T
    ok jgn mara.
    hehe
    well
    gud luck!!

    ReplyDelete
  17. sharamli >> same2..kamu ada di johor nggak nanti??boleh ngedate..haha..
    da explore da..mcm complicated je..hehe..patut la si cikgu precious suruh join.. =)

    ReplyDelete
  18. Syarinie Amran >> itu yg aku suka..boleh buat gemok x biskut2 tu..
    xmarah pun..idea yg bernas.. =)

    ReplyDelete
  19. woi ko curi satu lori danone k...ambek yg chipsmore..jgn biskut pelik2

    ReplyDelete
  20. faiq >> chipsmore selalu jumpa..yang pelik2 la ak curi.. =)

    ReplyDelete
  21. wah...
    sangat fofular adik ku sowang nih

    kekkekek...tahniah2...


    kalau dapat 2K...belanje akak sehari suntuk kat Alamanda k...

    cayang kamo00...kekekkek

    ReplyDelete
  22. ♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ >> tapi bole menang anugerah bintang popular ke..haha..rezeki2..

    2k dapat dapat 5 bulan..
    akak nk dpt 2k 1bulan je..

    belanja la sy smpi lebam..haha

    ReplyDelete
  23. aku pon suke makan biskot
    tp aku suke biskot kering je..
    cicah dgn air milo

    zaman aku kecik dulu aku suke makan biskot tongkol..yg keras

    aku nih kalau bab2 cite pasal makan mmg suke la
    hahah

    ReplyDelete
  24. aNiSa hANg tUaH >> biskut cap ping pong..sedap..lagi2 layan tengok tv..petang2..
    bolehlah share2 pasal makanan ye..
    aku pun makan2..haha..

    ReplyDelete
  25. owh, sudah mau LI?
    tahniah2..

    aku pun bru taw diorg dah tukar brand bila aku wat assingment psl Chipsmore

    ReplyDelete
  26. pudding pie >> bulan 4 akan datang..

    assignment pasal chipsmore..mesti beli chipsmore hari2 kan..haha =)

    ReplyDelete
  27. makin keding lah kamu makan beskot tiap2 hari ohhhh~

    ReplyDelete
  28. .millalara. >> aku nak makin gemok..selain biskut ada jugak kan.. =)

    ReplyDelete
  29. I read a article under the same title some time ago, but this articles quality is much, much better. How you do this?

    ReplyDelete

Comments

comments powered by Disqus