Monday, December 28, 2009

rock the world 9 ®

baru hari ni aku dapat update
pasal Rock The World 9 (RTW9)
sungguh excited nak pegi.pukul 11 dah gerak dah.
takut takde parking.dengar berpuluh-puluh band.
so boleh tengok semua sekali performance.







sampai-sampai habuk pun takde.
ada satu stage je yang guna.itu entah siapa.aku tak kenal.
tapi music sound heavy metal.metal-metal gua tak layan.
buat sakit kepala.tapi not bad.
tengok sekeliling masih hambar.orang ramai pun dok lepak-lepak.
kitorang bosan tak tahu nak buat apa.
last-last pegi jalan-jalan.
1st pegi Endah Parade.yang tepi jalan depan stadium.
tak se-endah khabar dari rupa.memang hambar nak mampos.
bungkus je tempat tu.
2nd tak tahu nak menuju ke mana.
samada Summit USJ atau Sunway Pyramid (SP).
aku yang kena buat decision.aku pilih SP
jalan jalan jalan tengok itu tengok ini
main panah memanah.tapi tak puas.
amoi sebelah aku sampai terpelanting anak panah ke depan.








masa yang dinanti-nantikan telah tiba
baru lah masyuk time ni.hujan pun dah reda.
crowd memang ramai.penuh sana sini.
Republic Of Brickfields.sangat best.
bila duet ngan Amy Search sangat-sangat teruja.
memang gila la Amy Search.tabik spring.
paling masyuk Pop Shuvit.
apsal la dorang perfomance tengah-tengah.
paling terhebat malam tu.Marabahaya & Oh Sizuka!!
memang setaraf international.
paling aku tunggu Meet Uncle Hussein & Azlan & The Typewriter
Lan sampai putuskan gitar.
Yuna sangat-sangat bosan.lagu tak layan.
yang lain pun sama gak.suam-suam kuku.
berdiri terpacak kat tengah-tengah main stage..
tengok orang lain joget macam gampang
serepak teranjang main hentam je joget
tak kesah ada orang ke tak kiri kanan main hambor je
aku pun tak tengok samapi abes.
dah tak larat nak terkinja-kinja.lompat melompat.
banyak sangat plak nak komen.tak larat.
baca je la mane-mane review pasal RTW 9
yang penting malam tu aku enjoy.
berbaloi bayar rm27 & seharian kat sana









balik-balik aku terus tidor.

sebelum kaki melangkah >> member aku ajak pegi RTW10 dah.

35 comments:

  1. haha...besh2.tapi xdapat pegi.sedey

    ReplyDelete
  2. Aidi-Safuan >> next year & next next year ada lagi..cuba lgi..haha

    ReplyDelete
  3. .omaigod!
    .love ittttttttt
    .nak pegi tp mama tak kasik T____T
    .x kire, nti ade lg, nk pegi
    .tak kira! T________T

    ReplyDelete
  4. republic of brickfields?band baru ke tu?xpnah dgr pn..aku lyn indie yg slow2 je..rock2 ni mmg xmasok dgn jiwa.haha

    ReplyDelete
  5. ko pakai bju rtw ke?
    tu untg dpt dtg awl..bole dpt bju

    ReplyDelete
  6. benci aku!
    chepot dgn epen tak ckp pon diorg pegi!!!

    ReplyDelete
  7. fitriah >> mmg best!!!rock!!!yeah yeah..

    ReplyDelete
  8. intanurulfateha (◡‿◡✿) >> dah kawen nati mama baru bg kot.haha..

    ReplyDelete
  9. milimilo >> dah lame dah...ko layan yuna je la..hehe =)

    ReplyDelete
  10. faiq >> aah dtg awal dpt beli t-shirt rtw..lambat ckit je xde size..

    ReplyDelete
  11. HIDUP BERANI UNTUK GAGAL Precious >> penat sgt.tidor lagi baik.. =)

    ReplyDelete
  12. miSs s!v >> dorang xnk bawa ko..haha..lgpun ko ada kenduri blogger.. =)

    ReplyDelete
  13. tahun ni aku tak jadi g sbb aku check band lineup utk main stage tak ada m. daud kilau

    ReplyDelete
  14. siggplus >> m daud kilau injured..tu yg xdpt perform..

    ReplyDelete
  15. tuh dia.kena main trajang trajang baru sedakk bohh.

    ReplyDelete
  16. Kuwe >> aku pun sepak trajang dorang balik..memang sedap woo..

    ReplyDelete
  17. ░♥si lampu neon♥░ >> memang best!!!

    ReplyDelete
  18. peh.......... ku tak pernah jejak kaki ke konsert lagi.. tingin nk try skali plak.. ehehe

    ReplyDelete
  19. rathiqah azmira rosli >> pompuan dibenarkan xsuka rock2... =)

    ReplyDelete
  20. pergh
    best gile nampak
    ala
    time2 diorang wat
    sure aku busy =(

    uit
    sori lambat link blog
    sibuk shoooting =)

    ni dah link
    keep in touch ;)

    ReplyDelete
  21. Mr.Chenta >> klu dorang buat time ko xsibuk,ko confirm dtg ke..haha

    sibuk shooting..best2..

    ok..xpe..keep in touch k.. =)

    ReplyDelete
  22. mungkin hambar sebab daku tiada???

    ReplyDelete
  23. bibie_boodyn >> tulah..aku tunggu2 kehadiran ko.. =)

    ReplyDelete
  24. ohh..ko pergi rupenya..haha..penat melompat2 ek..

    ReplyDelete
  25. iyllienaz >> penat dow..haha..bru 1satu dah cungap2..mengalahkan band yg perform..

    ReplyDelete
  26. Agreed with you..
    Pop Shouvit was Awesome..
    I've been RTW since 2003..
    Pop Shovit always be the best..
    but lu cakap sepak terajang tah apa2..??
    lu baru datang tgk concert ke bro..??
    lu baru nak kenal mosh pit ker..??
    itu lah mosh pit namanya.. kalau tolak menolak sepak terajang memang bukan mosh pit namanya....

    ReplyDelete
  27. Agreed with you..
    Pop Shouvit was Awesome..
    I've been RTW since 2003..
    Pop Shovit always be the best..
    but lu cakap sepak terajang tah apa2..??
    lu baru datang tgk concert ke bro..??
    lu baru nak kenal mosh pit ker..??
    itu lah mosh pit namanya.. kalau tolak menolak sepak terajang memang bukan mosh pit namanya....

    ReplyDelete
  28. aweeff >> banyak kali tengok konsert..
    tapi xtau la plak nama benda tu mosh pit.hahaha..

    ReplyDelete

Comments

comments powered by Disqus