Monday, January 18, 2010

fun at the peak! ®

hujung minggu penuh dengan perjalanan.hari sabtu ke Air Terjun Sungai Gabai.
hari Ahad ke mana?Genting Highland Theme Park.tiket on the spot beli.
padahal masa hari sabtu ajak-ajak ayam je.planning last minute memang menjadi
tapi ayam tak nak pegi.kitorang berlima.naik bus dari Hentian Kajang.
naik bus senang.semua ada disediakan.satu pakej.planning naik kete.
kete cousin aku masuk workshop plak.cepat siot sampai.1jam je.
kitorang pilih outdoor theme park.baru gempark..Genting Skyway (cable car).lama & panjang .dalam 11 minit.
sampai pintu masuk tak tahu nak main yang mana satu.
setelah meronda-ronda kami decide main Flying Coaster.1st game.
yang ni kena bayar asing.rm10 per person.
dah macam Superman.terbang tunggang terbalik.
aku menjerit sekuat hati.member aku cuak.dia ingat aku menangis.
2nd game naik Pirate Ship.yang ni bagi aku macam naik buai.
ni je la yang games yang kitorang boleh tangkap gambar sambil bermain.
3rd game main Bumper Boat.semua nak attack aku.
basah sikit je la.air terpercik masuk dalam boat.basah bontot.
4th game.Corkscrew a.k.a roller coaster.lebih gerun dari Flying Coaster.
nak-nak time dia menuruni cerun.mengucap panjang aku.
sebelum next game.tarik nafas dulu.lepak-lepak jap.
5th game.paling menakutkan nak naik.Space Shot.
tengok dari jauh dah.tambah bila bayangkan kat atas tu.nauzubillah.
hati aku tekad redha & tabah.lantak la apa nak jadi.janji nak rasa.
nak rasa sangat.amek kau.saat kat atas tu yang paling menakutkan.
rasa bagai mati hidup semula.nak-nak time betul-betul nak jatuh.
bontot tak cecah seat.tapi bukan diawang-awangan.sumpah.
tak terucap apa-apa time tu.nak mengucap pun tak sempat.tergamam.
halkum.jantung.hati.hempedu.paru-paru.ginjal.testis.semua tertinggal kat atas.
geleng kepala bila aku ingat saat & ketika itu.kecut perut.
lepas ni kalau ada orang ajak naik kena pikir sejuta kali.
masa turn kitorang nak berlepas ke angkasa.ada 1 seat kosong lagi.
staff kat situ offer sape naik sekarang boleh naik lagi.2 times.
memang boleh kan naik banyak kali.sape nak tak nak je.
tu pun kalau korang sanggup beratur lama.queue panjang.main sekejap.
lepas abis Space Shot semua geleng-geleng kepala.
sesi meluahkan perasaan time naik binatang yang berketinggian 185 kaki.
6th game.3 orang je yang naik.Spinner.yang pusing-pusing.
yang 2 orang lagi dah pening-pening dah akibat Space Shot.
naik Spinner makin pening kepala.yang baru terasa diawang-awangan.
semua dah lapar.KFC time.kena patah balik.
abis makan main patah balik semula.main 7th game.
game yang paling menguji emosi & mental.Pirate Train.
ingatkan nak la menjerit-jerit tengok hantu pontianak kuntilanak.
habuk pun tarak.aku pun tak tahu la apa motif Pirate Train ni buat.
letak budak kecik sorang-sorang pun kuar dia mesti gelak.
game-game lain tak sempat nak main.ingat nak main Sungai Rejang Flume Ride.
yang main gelongsor air.basah terus balik.tapi tengok jam memang tak sempat.
time tu dah 5.30pm.bus 6.30pm.bus gerak on time.kem salam je la.
lain kali kalau nak main semua stay hotel atau datang pagi-pagi.
yang penting terasa hidup di Belgium.dengan kabus awannya.
bila cakap kuar asap dari mulut.hah.. (asap kuar dari mulut).jakon.

saksikanlah deretan gambar-gambar mengikut perjalanan dari sampai di kaki genting sehingga pulang.gambar semasa main Bumper Boat tiada.harap maklum.takut kamera masuk air.


excited!
dekat platform genting skyway
on the way.why are you so serious??
cabin view
dah sampai ke puncak

lelaki pun suka gambar dekat cermin
mencari destinasi pertama
Flying Coaster
Terminal Bus
mabuk laut naik kapal
mana satu kamera ni??
kegirangan selepas naik Pirate Ship
selepas naik Pirate Ship
sebelum naik Corkscrew
selepas naik Corkscrew
selepas naik Corkscrew 2
selepas naik Corkscrew 3
Space Shot
Lepas naik Space Shot
Spinner.
Terbang bersama Spinner

Pirate Train
sebelum departure Genting Skyway.bye-bye Genting.

syok.best.hujung minngu yang enjoy.nak pegi lagi.
mana tak keturunan Goh Tong tak kaya.hari-hari penuh dengan orang.

sebelum chow >> duit aku hilang.bila pikir balik rupanya dah guna time kat Genting.

44 comments:

  1. haha..asek jalan je..mmg la duet hilang..klo aku yg ajak naek space shot next time, ko mesti nk naek kan??haha

    ReplyDelete
  2. iyllienaz >> kena pikir 1juta kali..haha.cuak giler!!

    ReplyDelete
  3. aku rasa kan..
    kalo aku ade skali ka tepi ko..
    sah ko tak nampak nye
    coz aku lg enssem dr ko

    ReplyDelete
  4. hahaha.
    testis tertinggal? amik balik tak?
    muahahaha.

    ReplyDelete
  5. pi Air Terjun Sungai Gabai tak ajak kak yanie gebu...

    ai majuk!

    dah dekat sangat dengan umah kak yanie kat kuarters polis FRU tu....

    (T_T)

    ReplyDelete
  6. Hohoho.. Aku dpat rase ktakutan ko bila cite psal space shot tu walaupun aku tak penah naik.. Hehehehe.. ;p

    ~ ajak2 ayam, ayam takmo ikut.. wawawawa.. gelak guling2...

    ReplyDelete
  7. space shot memang celaka..


    apahal lu x main bumper car?

    ReplyDelete
  8. aku bru jek pegi..
    tapi hari sabtu la

    ko gi ari ahad kan? aiseyyy

    ReplyDelete
  9. gua dh bnyk kali turun genting, tp skali pun tak pernah masuk theme park dia

    gua lebih selesa lepak kasino mencuba nasib..heh

    ReplyDelete
  10. salam...aku kalo p gnting thema ni...aku masuk umah salji je...hehe

    ReplyDelete
  11. ...space shot and spinner paling dirindui...oh genting, nak pg nak pg...

    ReplyDelete
  12. hehhehehehhehhe... anak ikan giler ko nih... hhahahahahhahaha

    ReplyDelete
  13. aku tgk muke korang je dah gayat wehh tu belum main game lagi tuhh perghh

    ReplyDelete
  14. pirate ship genting x gempak..aku cabar nek yg kt sunway lagoon...sumpah aku xmo nek dah..putus nyawa huhu

    ReplyDelete
  15. zmn2 ekonomi gawat, duk rmh jer

    ReplyDelete
  16. kompem terkucil kan atas space shot tu? huuu~

    ReplyDelete
  17. bejalan je ko eh.
    smart r speck tuh.ahaha~~

    ReplyDelete
  18. kau memang jiwa keremajaan betul. cuti cuti siar siar.

    ReplyDelete
  19. laa..ak x prasan entry ko yg nak jumpe ak tuh..tadi ptg ak trun k9 jap, beli makanan..lapar..penat sukan..

    ReplyDelete
  20. abe long >> ye la abe long..kamu lebih hensem dari ku..

    ReplyDelete
  21. .siv. >> confirm2 amek balik..kang xde warisan aku kang..

    ReplyDelete
  22. ♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ >> ajak gi alamnda yg dekat xnak..

    ReplyDelete
  23. aNiSa hANg tUaH >> xtau nak buat apa,jalan2 je la.. =)

    ReplyDelete
  24. pudding pie >> tau2..aku tgk gambar..aah hari ahad..klu x boleh teserempak..

    ReplyDelete
  25. siggplus >> tapi still poket kosong lagi kan..

    ReplyDelete
  26. hisham >> setakat salji belakang uma aku pun ada.nak datng la..foc..

    ReplyDelete
  27. lieya orange M.I. >> space shot paling ditakuti.. =)

    ReplyDelete
  28. ░♥si lampu neon♥░ >> time naik lagi la..atok gayat..

    ReplyDelete
  29. miss lolly a.k.a luvfareda >> pegi jgn xpegi..naik semua benda yg ada..

    ReplyDelete
  30. imHepPie >> yang kat sunway aku tak berkesempatan lagi..pernah pegi..tp masa tu xde geng nak naik..

    ReplyDelete
  31. faiq >>bukan golongan bekerja pun aku ni..haha

    ReplyDelete
  32. .millalara. >> tahan kencing.kang basah org kat bawah tu..

    ReplyDelete
  33. green >> tu la..xsempat nak jumpa..aku lepak bukan lama pun..

    ReplyDelete
  34. huhu...

    time cc g genting...hujan ribut semua ader...so dapat main tiga benda jerk..tapi satu pon cc tak main..

    cc gayat! ahaks! hahahaha

    ReplyDelete
  35. tu bukan ilang duit namanye, tu pokaikan duit..nice moment bro..best jejlan ek..enjoice!

    ReplyDelete
  36. cik CumeY >> masa gahtering blogger kan..masa tu nak join gak.tp xberkesempatan..

    ReplyDelete
  37. JMR >> laju je kan duit jalan..huhu..mmg best moment!!

    ReplyDelete

Comments

comments powered by Disqus