Friday, January 08, 2010

aku berjaya dapat kerja ®

hari ni bermakna petang tadi.aku tak beritahu pun sape-sape.
aku menghadiri satu temuduga yakni interview kerja
sangat-sangat nervous.gemuruh jiwa.semangat membara.
aku apply kerja post engineer.dekat AE Automation.
syarikatnya dekat Sri Gading Batu pahat Johor.
preparation buat ala kadar sahaja.
sepatutnya aku kena attend interview hari selasa.
disebabkan masalah teknikal kena tukar hari.
nak pegi interview pun macam-macam hal.
dengan kasut tak kiwi.dengan tie takde.
kau nampak tu gedabak tie yang aku pakai.
tak stlye la pakai tie tu ma.pakailah slim tie.baru gerek.
sempat gak ar tido sejam sebelum zohor.kumpul energy.
ni belajar jalan kucing.macam mana cara jalan yang betul.
ala-ala model Dolce & Gabbana.tapi muka kena pandang straight.
jangan pandang bawah even malu-malu kucing.
ramai jugak la yang datang untuk interview.
ada dalam 12 orang.kebanyakkannya lelaki.
tak dapat la nak usha-usha awek engineer.
turn aku last-last.berdebar di dada.dup dap dup dap.
tengok orang keluar masuk dengan happynya.
senang sangat ke soalan yang ditanya.atau sesi berkenalan saje.
turn aku sudah tiba.aku masuk dengan memberi salam.
orang yang menginterview aku adalah seorang wanita.
senanglah nak communicate.bajet senang la macam nak usha awek.
serius muka penginterview tu.aku nak senyum pun takut.
bertubi-tubi soalan yang ditanya.aku menjawab dengan penuh bergaya.
tangan aku synchronize dengan apa yang aku cakap.gaya tambahan.
sampaikan ada satu soalan tu aku berjaya membuatkan penginterview tu ketawa.
aku rasa sekejap saje sesi interview ni.macam banyak lagi nak cakap.
apa yang aku cerita semua betul.tapi olok-olok je.
kira macam assignment.class English for Engineering.
semua kena buat.nak biasakan masa lepas grad nanti.
kena speaking dalam bahasa jawa.
dalam kelas ni semuanya lelaki.takde 1orang pompuan pun.
kecuali lecturer.kira macam gay class.haha..

sebelum chow >> aku terlepas cakap "Adoi" masa solat maghrib.masa nak sujud ke duduk antara 2 sujud.tak sedar kaki sakit.tak sengaja cakap.spontan.bengkak kat kaki tak perasan.

38 comments:

  1. cett.. ingatkan ade interview betul2

    ReplyDelete
  2. Jard The Great >> betul la tu..bukan maen2..

    ReplyDelete
  3. tu lah bahagianya jadi bunga dlm taman kejut.. ramai je jejaka.. ak yg pure bio ni,, haruslah bersaingan dgn maha dasyat nak merebut si jejaka yg seketul dua tu je kan.. huuu~

    *adoi! haihh~

    ReplyDelete
  4. oitt.ni betul2 ke tak betul.

    ReplyDelete
  5. Oh.. Tipah tertipu.. Tipah tertipu.. Hohoho.. ;p

    Pape pn, smart dah tu.. Macho2.. mmg mcm model.. Ahaks..

    ReplyDelete
  6. err betul ke tipu nih


    penin plak


    weh gambar yg kau teka tu salah

    heh

    ReplyDelete
  7. haha..kelas korang gay??kesian betol ko..

    ReplyDelete
  8. ...konpius2, last2 dpt kejer ker tak ni...

    adoi...=p

    ReplyDelete
  9. gayboy rupenye..wakaka..mati2 ingt da dpt keje. LOL

    ReplyDelete
  10. .millalara. >> sape suruh x masuk kejut.kan bahgia je.hari2 usha jantan2 ganteng macam aku ni...

    ReplyDelete
  11. arque >> interview betul..tapi keje tu xbetul..

    ReplyDelete
  12. FarhanaDr >> saje bg suspen..haha..
    boleh la jadi model ni??

    ReplyDelete
  13. rathiqah azmira rosli >> interview ni betul..xbaca sampai abes ke??huhu..tapi olok2 je..

    ReplyDelete
  14. aNiSa hANg tUaH >> persis model kan.. =)

    ReplyDelete
  15. iyllienaz >> xberani budak pompuan nak masuk.haha

    ReplyDelete
  16. lieya orange M.I. >> ni saje2 je..testing utk interview nanti..xde jawapan dapat ke x..assignment..

    ReplyDelete
  17. milimilo >> oi.bukanlah.haha..study pun xabes lagi. =)

    ReplyDelete
  18. adess...baru nk congrat ke hape
    upanya maen intevie doh

    ap2 hal pon gud luck bro

    ReplyDelete
  19. cls english for eng pun ade intrview..aissh

    ReplyDelete
  20. amirah >> kena berlatih..kang susah bila nak face real life kat luar sana..
    ok..tq..

    ReplyDelete
  21. Lidah Boye >> nak latih kita speaking..

    ReplyDelete
  22. GhOsToNe >> lambat lagi la nak keje..

    ReplyDelete
  23. cheehhh!!
    tertipu!
    baru nk mintk blanje....lalala~~

    ReplyDelete
  24. RoSe_ViOleTE >> ko yg patut belanja aku nanti sebab ko akan keje dulu.. =)

    ReplyDelete
  25. AFiQBooM >> ye.aku memang sengal.haha

    ReplyDelete
  26. huh, tertipu sudeyy!!

    patutla rasa pelik, dah mintak interview keje plak
    anyway, masih smart lagi =)

    ReplyDelete
  27. kelas ngan laki la bgs...jgn kelas ngan pmpuan

    ReplyDelete
  28. pudding pie >> tak niat nak tipu pun..haha..
    smart ke??huhu..tq2..

    ReplyDelete
  29. faiq >> xde tapis2 kan nak cakap apa..

    ReplyDelete
  30. tipah tertipu...

    tp mudah2an..mana tau pasni masin mulut ko...=)

    ReplyDelete
  31. dilot >> amin...semoga lepas grad aku dpt keje.

    ReplyDelete
  32. hazirah hmdn >> tapi yang ajarnya pompuan..

    ReplyDelete
  33. xde ayat la utk org yg nk jadi bunga kat tmn kejut tu.kahkahhh.lawok!!desperate gilo smpai berebut yg seketul dua yg dlm klas bio tu!hahha.lawok lawok!! EPUL AVAILABLE!

    ReplyDelete
  34. hazirah hmdn >> gapo dio??
    haha..tapi syok kelas semua lelaki..
    xde la dosa asyik usha awek2 kan..
    aku sentiasa available..

    ReplyDelete

Comments

comments powered by Disqus