Monday, January 04, 2010

bola lembut.awwwww!! ®

apakah itu bola lembut??adakah bola tenis?
adakah bola squash??adakah bola tutttt???
seronoknya petang tadi.apa yang inginkan tercapai.
akhirnya dapat juga main bola lembut.
secara sopan boleh dipanggil softball.
1st time aku main.sungguh teruja.
main pun sebab saje-saje je.
ingat memang nak wakil kolej kediaman.
tapi pada tarikh yang sama ada sukan lain plak.
aku jadi pengurus squash & secara automatik jadi player.
terpaksa la aku menolak lamaran menjadi player softball.
sebelum ni aku main kriket jugak.
ingatkan apa yang aku main kriket sama ngan softball.
rupanya jauh giler babi dengan.cara baling.cara tangkap.
kalau sama bukannya softball.
tak biasa lagi nak main.kalau hari-hari practice boleh jadi hebat.
apa yang aku cuak main bola yang kena baling & campak ni
bila salah tangkap & tak dapat tangkap
bila salah tangkap kena tempat lain mati oden
bila tak dapat tangkap kena muka berkecai muka
kalau kena kat 2 biji telur hilang market aku.
dengar member aku cerita ada budak lain kena baling kat muka
rasa cuak plak nak main.gerun-gerun.
sebelum ni pun aku dah merasa bola kriket.
bola kriket lagilah keras & tangkap tak perlu pakai glove
memang bengkak la jari jemari aku.
ada 1 kali aku tak dapat tangkap kena batang hidung aku
berdarah-darah.tapi tak banyak.luka kecil.yang ketara bengkaknya.
pergi ke sana sini dengan hidung bertampal plaster.
orang pikir aku buat plastic surgery mancungkan hidung.
jangan plactic surgery.nanti menyesal macam Pian Cecupak baru kau tahu.
anak sendiri pun tak nak mengaku kau bapaknya.
yang aku tak tahan inner glove yang aku pakai.
macam gampang baunya.jauh 15hasta pun dah dapat bau
kalau rendam kat Laut China Selatan confirm mati ikan paus.
balik sental dengan berus gigi member aku sabun banyak-banyak
rezeki tetap ada walau tak pegi catering.
member aku tapau lauk-pauk untuk member-member lain
tapi yang ruginya tak dapat merasa kebab
sebelum ni tak pernah ada pun.
member aku siap mesej.nak bagi jeles la tu.
lagi satu rugi giler nak mampos.
aku terpandang strawberi.aku tanya"ada strawberi jugak ke?"
"aah.sebab siti nurhaliza datang!.tapi coklatnya takde.dah abes"
"ye ke?"aku tanya dengan excited.rugi giler tak keje.
aku tanya macam-macam lagi.ramai ke orang kerumun kat dia.
amek-amek gambar ngan ct.mintak autograf.
dalam hati aku logik jugak ct jadi vvip.
sebab event ni anak TNC Hal Ehwal Pelajar & Alumni UKM kawen.
lepas dorang abes makan.dorang cerita hal sebenar
"ko ni pul mudah tertipu la""mana ada ct datang"
"abes strawberi ni?""yang tu awek daos yang bagi"
"ooooo."aku buat muka seperti tidak tertipu sebab dah biasa.
member aku selalu garu-garu gurau-gurau macam ni..

sebelum kaki melangkah >> member aku tadi suggest 1 blog.blog nyah.da cakap bila tension baca la blog mamat tu.sebab lucu.aku usha kejap.geli plak nak baca.haha..meriahuoll!!!

40 comments:

  1. aku tak pernah main bola lembut! ajar aku wei!

    ReplyDelete
  2. jgn ko jd lembut sudah..wakakakaka...~~~

    ReplyDelete
  3. haha..seronok la wey baca meriahuoll tu..

    btw, aku lebih suka tenis dpd squasy..gila penat maen squasy..aku rasa pukul xsmpai 10kali dah ley semput..haha

    ReplyDelete
  4. YobSumo >> nanti aku buat tutorial.aku upload kat redtube.. haha

    ReplyDelete
  5. AFiQBooM >> selisih malaikat 44...tak terlintas langsung..

    ReplyDelete
  6. iyllienaz >> baca ke??haha..

    tenis xbest..penat kejar bola yg servis xlepas2..aku refer squash.. =P

    ReplyDelete
  7. abe long >> softball tu bola lembut la.. =)

    ReplyDelete
  8. bola lembut?
    boleh terangkan lagi detail tak

    hehehe

    ReplyDelete
  9. aNiSa hANg tUaH >> nak details kena jumpa yg pakar.. =)

    ReplyDelete
  10. aku suka bola keras...... err.. cam lain lak bunyik die.. bola keranjang la. apeneh pk lain2.. ehehe

    ReplyDelete
  11. Jard The Great >> bola keranjang keras ke?? huhu

    ReplyDelete
  12. wey ajar aku men bola lembut

    ReplyDelete
  13. KALO LA SITI BETOI2 DTG..

    AK KNFM G JGK!

    ReplyDelete
  14. main bola lembut itu time 1st year.. tp sekejap cuma.. tak tahan dek godaan enche' ajark kot.. haha ;p

    ReplyDelete
  15. citt...igtkn bola lembut tu apa la..hgahahga...hehehe

    ReplyDelete
  16. bola lembut?
    hahhaha...

    * sesuatu bermain di fikiran akak...kekkekekek *

    ReplyDelete
  17. aku pena main rounders je.
    tu pon zaman sekolah.

    ko langat catering?

    ReplyDelete
  18. GhOsToNe >> ke nak jumpa datuk k.. =)

    ReplyDelete
  19. .millalara. >> sekarang ajak dah berpunya tu yang xde hati nak main ye.. =)

    ReplyDelete
  20. ♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ >> otak org dewasa mmg pikir benda lain.wakaka

    ReplyDelete
  21. panggiL guA siv. >> rounders mmg best.seronok.rasa nak wakil malaysia ke olimpik.

    UBE catering..

    ReplyDelete
  22. softball main yang macam mane? macam pernah dengar.

    ReplyDelete
  23. fitriah >> mcm kt gambar atas..
    nak explain aku baru je 1st time maen.. =)

    ReplyDelete
  24. aku pon tak minat main bola lembut centu.

    aku minat main bola keras.

    haih?? ;P

    ReplyDelete
  25. ░♥si lampu neon♥░ >> bola keras xbest..bola lembut yg best..haha

    ReplyDelete
  26. ko punya tajuk dah buat aku pikir tak keruan. ni pesen bangun tidur baca blog org mcm ni lah jadinya. kih.

    ReplyDelete
  27. Kuwe >> lain kali basuh tapak kaki dulu..barulah segar..petua mat saleh..

    ReplyDelete
  28. b0la je kan yg lembut....0rgnya x kan...ha3

    ReplyDelete
  29. sharamli >> nasib bek betul.klu orangnya xla men sport..men zapin2 je..huhu

    ReplyDelete
  30. ...dr bola lembut jd bola tuttt...
    ...mula2 pikir, aper benda la bola lembut, rupenyer softball...cittt...

    ...slalu kene ngan member mcm tu...
    ...senang percaya ker, senang terpedaya...taktahu laa kan...

    ReplyDelete
  31. masa skola dulu ak main softball..kat u ni dah takde masa nak wat throw tu sme..enjoy~..softball mmmg bez..

    ReplyDelete
  32. aku jrg men softball nie
    kalo basket tu slalu la

    hehehe

    ReplyDelete
  33. lieya orange M.I. >> jgn pikir bukan2..haha..

    member2..anggap je itu gurauan.. =)

    ReplyDelete
  34. green >> aku kat sekolah xactive sgt..kat u ni semua nak main..
    kat sekolah mcm dok kt penjara.. =)

    ReplyDelete
  35. pudding pie >> larat ke melompat-lompat ni..huhu

    ReplyDelete
  36. aku lebih suka main bola yg ckup angin

    ReplyDelete

Comments

comments powered by Disqus