Saturday, November 07, 2009

redah apa saja ®

kerana nak mendapatkan domino's pizza (DP)
macam-macam halangan terpaksa diharungi
ini 1st time aku makan DP.jakon kan?
sebelum ni layan pizza hut saje
aku bersemangat sebab ada orang nak belanja
dah lama dah dia janji nak belanja
tapi aku yang kena pegi beli
takpe asalkan bukan duit aku yang keluar
member aku tu mengidam sangat-sangat
sebab dia mimpi dia makan DP
tapi tak sempat makan,sempat berdiri depan counter
lepas tu terus terjaga.tak puas nak menimati pizza.
kalau mimpi tengah makan pizza sampai mimpi basah tak beli pun takpe

jalan UKM- Kajang dah berturap baru
syok bawa motor perlahan-lahan macam cheetah
lagi 3km (aku ukur sendiri) nak sampai ni
berjurai-jurai hujan turun ke ladang gandum
lebat macam member sekolah aku berbual.lebat.lebat.
aku tak berhenti.teruskan perjalanan
pit stop dekat metro kajang (MK)

lama la jugak aku kat MK.hampir sejam.
sempat gak ar mencuci mata.hobi sampingan.
bila dah reda aku gerak ke destinasi yang dituju

aku sudah tak ingat.aku lost.
aku mencari dimana kedainya.
aku lupe kedai dia dah tukar tempat.
banyak pindah tempat orang kata dapat bini banyak.
nanti aku tanya toke dia,bape bini dia.
nasib baik aku dah expert bandar kajang.
standard google maps.

bila dah sampai excited.
tengok tak ramai orang.lagi cepat.
sebelum gerak,member aku ada kirim voucher.dapat murah.
siap tulis notes lagi pizza jenis apa nak beli.
bila depan pintu masuk aku nak kuarkan voucher tu
teraba sana sini mencari voucher
memang sah hilang,jatuh time nak kuarkan kunci motor dari poket

bila nak amik order aku lupa dia order apa
sah-sah la aku tak tahu nama khas pizza-pizza kat sini
berbelit lidah nak sebut.kata 1st time.
aku call member aku tu.3,4 kali baru betul.
dah tu aku makin confuse.boleh plak cashier mintak no phone aku.
kalau awek bolehlah aku bagi.no doubt.
ni jantan.lepas tu tanya nama plak.
aku tanya kat dia nak buat apa.aku bukan nak delivery.
yang tu hanya untuk record saja.
lepas ni kalau datang lagi, dia tanya no phone je.
ooooo baru paham.

nak balik plak satu hal lagi.
hujan datang balik.mengerumuni bumi.
aku malas nak menunggu hujan reda.aku redah je.
basah kuyup sampai ukm.selamat aku bawa baju hujan.
tapi aku tak pakai pun baju hujan tu.
menggigil kesejukkan.memang perlukan sentuhan hangat.

bila dah sampai dia ajak makan sekali
dah macam ala-ala ngedate dah
duduk dekat pondok.
baru dapat merasa kenikmatan DP.
boleh tahan enaknya DP.
DP ni dia takde sediakan sos kan?
makan 2 slice dah membuatkan aku kenyang
bila dah kenyang nak minum air
check-check rock-rock air takde
baru aku perasan, aku lupa nak check awal-awal.
mamat sengal tu lupa nak bagi aku air sprite sebotol.
untung la ko DP.aku yang mati kehausan.

takpe-takpe.ini semua pengalaman.
pengalaman mengajar kita erti sebuah kehiduapan.
lepas ni bolehlah berlagak ngan member-member aku yang tak pernah rasa lagi

sebelum kaki melangkah ---> sampah-sampah jiran aku dah buang.tapi bau dia melekat.bau satu aras.
member aku tu adalah perempuan.kalau laki-laki pegi beli sendiri la.

30 comments:

  1. ape?
    perlukan sentuhan hangat?
    cam bongek!
    hahaha

    ReplyDelete
  2. haha..
    time tu la..sejuk sangat..
    xde yg sudi??? ;p

    ReplyDelete
  3. ni nak celebrate da abis exam ke???haha...;)

    ReplyDelete
  4. sedapnyee..

    pasni check la betol2 ye..

    ReplyDelete
  5. sedapppp suka sangat domino's. lagi2 die punye stick tuhh. best2.

    ReplyDelete
  6. najiahtul ---> xde la celebrate.
    celebrate awal2 lagi.. ;P

    green ---> time tu aku gelabah.xtau cukup ke x..maen sebat je terus bawa balek..ok.pas ni aku check betol2..

    ReplyDelete
  7. arque ---> belom pernah mesti kena cuba.rugi hidup di dunia ni x try DP. sedap kalh pizza hut ;p

    bella ---> lepas ni nak try stick yg lain plak.. ;p

    ReplyDelete
  8. uwaa..aku da la teringin makan pizza hari ni pastu bace plak entry ko ni.. lagi la teringin nak makan. sobsob

    ReplyDelete
  9. jangan tangguh2.cepat beli.nanti kempunan susah.. ;p
    delivery je.. haha

    ReplyDelete
  10. dh lame aku xmkn DP.
    last aku mkn mse f5.
    tu pon mmber aku blnje.
    huhu.

    ReplyDelete
  11. mesti dah lupe kan rasa dia mcm mne..hahaha.. ;p

    ReplyDelete
  12. epuuuuulll
    smpi ati tulis member aku je
    x masuk pun name sy eh..
    tau x smpi pg pun x abes2 lg?
    byk giler
    pastu arini ngan melampau g oder delivery pizza hut lak
    mimpi 2 nye pasal la!!!
    tp memang dominos lg sedap!!!!!
    ni pizza hut de byk lg ni x abes lg ni
    huhu
    tq tau cyg!!!

    ReplyDelete
  13. ala jangan merajuk..
    esok saya temankan gi wayang ye..
    beli berpada2.jangan tamak.
    tak abes passing cni.. ;p
    same2..

    ReplyDelete
  14. sy x jd r g wyg
    kaki lum sembuh lg
    takot sakit balik je
    balik umah bile??

    ReplyDelete
  15. lor..dah excited dah nak tengok pisau cukur..
    ermmm..xpe lah...
    xtau lagi balik bile.. ;p

    ReplyDelete
  16. tgk isnin nak?
    dah ok kot..
    exam rabu..
    kte ngedate la..

    ReplyDelete
  17. kt tempat yg leh g ngan public transport la
    hehe
    mines@mid calon utama

    ReplyDelete
  18. ok..mines pun ok gak..
    pape hal mesej ea... =)

    ReplyDelete
  19. tabah kau pergi kajang. bangi takda?

    takpa nanti DP bukak kat Alamanda aku belanja kau ngan member kau.
    (aku harap takan bukak smp bila bila :P)

    ReplyDelete
  20. ahfat ---> sanggup ma.hati mne yg xcair dgn godaan perempuan.. =)

    yob ---> aku pegang kata2 ko ni..aku tuntut kat ko tau..aku ada dngr ura2 DP nak bukak kat alamanda..sediakan je la duit nak belanja aku.. =)

    ReplyDelete
  21. tetibe ak rs cm nak mkn pizza skang ni..

    nape ntah terinagt blog ko..

    ReplyDelete
  22. DP..pizaa die dh ok sikit..dulu makan mcm keras je aku rasa

    ReplyDelete
  23. sabor yek
    dugaan semata2 tu
    hehehe
    janji dpt mkn
    aku tak nah lagi mkn DP nie
    gler nipis!

    ReplyDelete
  24. green ---> pegi beli sekarang.t kempunan susah aku .. =)

    dilot ---> dulu dia lupa mak letak pelembut.dorang pakai pengeras je.. =)

    p. pie ---> nipis tapi sedap.dia ada gak jenis yg tebal..alhamdulillah dapat gak makan..kenyang.

    ReplyDelete
  25. byk la epul
    bile mase lak sy gode2 awk nak mkn pizza 2
    wat gediks2 sket je
    hehehe

    sy ingat ye kate2 kwn awk 2 nk blnje bile dp bukak kat alamanda
    hehe

    ReplyDelete
  26. ada ke saya mention yg awak gedix2..
    hahaha..sorry ye..

    kita pegang kata member blogger ni ye..
    YOBSUMO =)

    ReplyDelete

Comments

comments powered by Disqus