Tuesday, November 10, 2009

gold digger ®

oh, my Dior!
oh. my Louis Vuitton!
Panas!
seperti yang dijanjikan aku pegi menonton filem di atas
Pisau Cukur - Gold Digger
aku pegi dengan member aku.takkan dengan enemies.
3 orang termasuk aku, dia & kamu.
plan asal nak pegi Mines.
memandangakn Alamanda lagi dekat, situlah destinasinya.
kalau nak tengok weekend malas.ramai orang.
jenuh nak beratur.nak cilok kang kena panah petir.
member-member aku ajak aku.
dorang terlalu excited untuk tengok citer ni.
baru je sebut "Pisau Cukur" dah histeria.
belum lagi tengok & gunakannya.
aku pun macam excited.
terpengaruh dengan reviews dari banyak pihak.
majoriti mengatakan best.
tiket sangat murah.hanya rm6.
tunjukkan kad matrix discount rm1.

overall citer ni not bad.bolehlah.4 bintang.
tak sehebat Papadom.
pelakon-pelakon dia yang membuatkan citer ni gempaq.
jalan citer dah boleh agak dah macam mane.klise.
script dia urban.idea bernas.
yang aku suka tentulah kesexyan yang terserlah.
Fazura.Maya Karin.Liyana Jasmay.Sharifah Sofia.Wowwww!!
Maya Karin terlalu cantek!pa'kal je bini orang.
kalau tak dah lama aku sebat.
para lelaki gantang tengoklah citer ni.
bukan untuk sekadar memuaskan nafsu saje
tapi ada pengajaran di sebalik apa yang cuba disampaikan.
aku dah terbayang dah honeymoon aku kat cruise
tapi dalam citer ni bukan dorang naik cruise yang real.
hanya guna layar hijau saje.kata canggih.CGI.
pisau cukur aku dah abes sape ada pisau cukur lebih?

tak cukup dengan itu.
untuk second round.
kami tengok Papadom.pukul 4pm.
member-member aku tak tengok lagi.
aku kesian dengan dorang.
aku pun layan.exam dah takde kan.
lagipun Papadom best wok!
tak rugi tengok berjuta-juta kali.
dorang teringin tengok Papadom tapi tak berkesempatan.
nasib bek ada lagi WAJIB TAYANG
kalau tak tunggu kuar astro box-office.
sebelum next scene aku dah gelak dulu dah.
sepanjang masa aku gelak sakan.
teringat scene-scene yang akan muncul.
member aku tak bagi aku bersuara.
sape suruh tengok dengan orang yang dah tengok.
kali ni dapat revenge.
Papadom sebelum ni tak dapat rasa sepenuhnya.
kali ni dapat rasa sepenuhnya Papadom.puas.

sebelum kaki melangkah ---> next station.2012?ninja?ninja assasin?astro boy?

17 comments:

  1. ahh maya karin isteri org, fazura lah lagi hot!

    tgk ninja assassin wei!

    ReplyDelete
  2. tgk la ninja..sgt best!!full of action!!

    ReplyDelete
  3. yob ---> fazura damn hot!!
    ninja assassin rain kan..
    trailer dia best gak..

    rozuan ---> klu ada masa aku gi tengok.

    ReplyDelete
  4. eleh..ni sah nak tgk liyana je ni...
    xpuas tgk dlm pis0 cuk0..tgk dlm papad0m lgik...

    ReplyDelete
  5. ngan member saya yg ari tu.yg saya belikan dominp's pizza..dia xbg tulis nama dia..segan tgk papadom last2.. =)

    ReplyDelete
  6. Oh, tengok papadom lagik eh! Konon temankan kawan yg belum tengok. Ihiks!!
    Tengoklah nak.

    ReplyDelete
  7. terima kasih ye mak.biasalah anak-anak remaja.. =)

    ReplyDelete
  8. betul ke best cerita ni?? nanti macam nak pergi tengok la..heee ;)

    ReplyDelete
  9. cik epal puding pie ---> gi la tengok.xrugi pun.. =)

    ReplyDelete
  10. papadam sumpah lawak.
    aku suka tengok.

    ReplyDelete
  11. arque ---> papadam pun bolehh...
    haha..mmg lawak tahap dewa!!

    ah fat ---> sementara masih ada baik ko tengok.support filem melayu!! =)

    ReplyDelete

Comments

comments powered by Disqus