Monday, November 09, 2009

ditinggalkan ®

kecewa dengan kekalahan setan merah
tak boleh nak kata apa.
terima segala kutukan dari member-member

semalam ayah aku call.
ingin bertanyakan sesuatu.
ingin tanya macam mana nak pegi rumah sedara aku
sebelum ni aku pernah pegi sana.
aku tanya balik.
dah dekat sana dah ke (Pahang)
"aah, dah dekat bandar dah ni,
kat mane rumah Makcik Tini?"
"abah gi jalan-jalan ke?"
"aah,Kak Ct ada,Mak Uda ada."
aku bagitau je arah jalan yang betul.
bagi instruction.bla.bla.bla.
dorang jumpa gak tempat yang nak dituju.

argghh.aku ditinggalkan.
banyak kali jugak la aku ditinggalkan.
sape suruh duduk jauh dari rumah.
takkan dorang nak singgah amek aku.
kalau nak ke utara boleh la jugak singgah.
ni mesti gerak hari Jumaat.
kalau aku balik awal mesti aku dapat ikut.
sebelum ni aku call takde plak cakap nak jalan-jalan.
mesti ada alasan nape tak bagitau aku
  • seat tak cukup
  • malas nak tunggu aku balik
  • aku dah pegi tempat tu
takpelah.tak elok buruk sangka ngan family sendiri
aku pun tak berapa kisah sangat.
kalau aku pegi makin membazir la duit dorang.
aku pun tak tanya mana lagi dorang pegi.
mesti jalan jauh gak ni.3 hari 3 malam.
hari ni aku nak update dimana dorang berada.
aku nak mintak ole-ole.
aku pun tak tahu nak balik bila.
tunggu syampoo aku abes baru balik la.
sekarang ni tinggal dalam 5ml lagi.
jangan la ada orang mintak sikit syampoo aku.
nanti makin cepat aku kena balik.
bukan ada orang pun kat rumah.
enjoy-enjoy dulu dekat ukm ni baru aku balik.

sebelum kaki melangkah ---> aku nak kuar jalan-jalan ni.nak ke Mines.

25 comments:

  1. haha..tggu syampu hbis??pelik betol!!
    asal mana ni?

    ReplyDelete
  2. haha...kena tggl!!!;P..sorry...t'lebey suda...tulah..da cuti tu blik jela umah...kan da kena tggl...
    btw..nk ikot gi mines!!!!haha!!!

    ReplyDelete
  3. apesal tgu syampoo hbs baru balik? xmo tgu ubat gigi habis ke?;P

    ReplyDelete
  4. ak pun x sure bile nak balik uma..

    saypool,..ko nangis ae?

    ReplyDelete
  5. cam bongek je alasan ko nak balik umah.
    hahhaa
    meh share shmpoo dgn aku nak?

    family pegi jerantut eh?

    ReplyDelete
  6. epul!!

    p le wat shampoo tu sabun mandi skali..
    balik le umah cepat...
    xbesh la dok cni, pastu x dpt ikot g jenjalan...pastu....
    mesti rase cm xhappy sgt kan??

    hoohooo..\(0.o)/

    ReplyDelete
  7. hehehe..sian kau..saba je weh..xhabis2 erk kau ngan setan merah tu

    ReplyDelete
  8. escort clique ---> xpelik la.normal.aku asal johor.

    najiahtul ---> xjadi g mines.g alamanda je..

    leena ---> ubat gigi dah lama abes =)
    sebelum exam dah abes.xkan nk balek sebelum exam.. =)

    ahfat ---> dah biasa dah kena tinggal ni.. ;p

    ReplyDelete
  9. green ---> ko orang johor gak ke??
    potong la klu aku nanges.. =)

    amal ---> xde alasan lain.malas nk bawa balik syampoo.. kan buang membazir plak..xnak share la.rambut ko sama jenis ngan aku.
    last day dorang g jerantut.

    pekja ---> aku akan cuba balik secepat yg mungkin.. =)

    cik para ---> kipas susah mati setan merah ma..mne boleh berjauhan.. ;p

    ReplyDelete
  10. haha.. jejaka kesepian yang ditinggalkan..haha

    ReplyDelete
  11. huhu
    maaf la x jd g mines
    tp lg bes g alamanda kan?
    hahaha

    ReplyDelete
  12. kau merajuk kaa?haha.

    picit je syampu sampai habis awal2.boleh balik rumah awal.

    ReplyDelete
  13. mana de merajuk.
    xnk picit.aku xnk paksa diri sendiri balik.hehe =)

    ReplyDelete
  14. nak tau ke..
    xbest la klu tau..xsyok..
    nanti aku kena saman..haha..

    ReplyDelete
  15. kat area sini bnyk ar tpt2 menarik utk pegi.. takyah turun utara.. ehehe

    ReplyDelete
  16. sape nak turun utara??
    haha..kl mmg byk tmpt2 best..

    ReplyDelete
  17. ala bg jelah tahu...lmbt lg tu nk tggu lg 2 mnggu...
    ntah hidup lg ke x...nnt klu sy kempunan camner???*ayat pschyco*

    ReplyDelete
  18. haha..kesian ko..ko kne amik kluarge angkat yg mmg family suke p overC.. cdgn jerk :p

    ReplyDelete
  19. cadangan diterima.
    boleh dipertimbangkan.. =)

    ReplyDelete

Comments

comments powered by Disqus