Wednesday, September 02, 2009

gua terasa la bodoh ®


"assalamualaikum.saya mohd saiful bin mohamed.
sekarang study kat ukm.tahun 3.course engineering manufacturing.
asal johor & umur 21 tahun.
saya ni blogger juga.kalau saya nak jadi follower blog awak boleh tak?
kalau tak kenal & tak boleh tak pe.assalamualaikum"

gua sungguh bengang!!
bodoh punya blogger!!!
ni cerita pasal gua jadi follower blog mamat ni..
gua malas nak bagitau apa blog dia.
gua dah malas nak buka blog dia

secara jujur memang gua terasa apa yang dia post
gua memang tak kenal dia & dia pun tak kenal gua.normal kan.
sorry gua terpaksa copy & paste ayat dia

"bila hari gua bukak blog gua. ada tambah unknown follower yg follow blog gua. gua rasa tak best. apa gua cerita dlm ni orang luar boleh tahu plak.yg gua bengang. at least lu masuk blog gua, lu intro n mintak permission la lu nak follow blog gua. ni tak. suka suki mak ayah lu orang lu nak follow. dah la gua tak kenal lu."

yang dia post comment reply kat member dia
"dia dapat from kwn dia punya kwn. muka takde segan silu, TERUS FOLLOW. bodoh gila."

gua memang baran la
sebab gua terasa yang unknown follower tu gua
sebab gua memang tak kenal mamat ni
sekarang ni sapa yang takde adab!!
cara gua bila gua follow blog orang, lain
gua click jadi follower dulu
pas tu bila ada reaction dari tuan punya blog
barulah kenal2 ngan dorang
selalunya gua tinggalkan mesej kat chat box.kalau ada
kalau takde gua tinggalkan comment.
yang dia nak gelabah kenapa???
bodoh kan???
sampai sekarang gua masih lagi bengang!!

kalau lu nak buat blog tak bagi orang lain baca
lu tulis je dalam diari color pink yang ada mangga
pas tu simpan dalam drawer lu atau simpan bawah bantal
confirm takde orang nak baca
kunci diari tu lu simpan la kat mana tempat yang private!!
takpun buat private blog!


pas tu dia kata gua ni yang touching
sapa tak hangin!!!
bila tiba-tiba kena kutuk.
lu ingat gua ni tiang bendera norway ke??
lu ni orang mana??
at least if gua tak perkenalkan diri gua
lu la tanya elok-elok.
ni tak!!tetiba nak melenting!!
gua pun tak heran la.
orang lain rileks je
makin suka bila ada orang follow blog
takpun lu tulis besor2 kat blog lu..
"KALAU NAK JADI FOLLOWER BLOG GUA, LU KENA KENAL NGAN GUA DULU"

gua bukan nak mencari musuh
tapi lu yang menyebabkan gua benci sama lu
gua tak cari pasal pun
kurang pahala gua hari ini
hari ni gua bergua-gua
gua malas dah nak amek port pasal mamat sekor ni
gua dah remove blog gua dari jadi follower lu
biar lah dia dengan dunia dia.goBLOG!!!

p/s-memang senang nak mencari musuh!!!

55 comments:

  1. Rileks la Saiful. Cool puasa puasa. Haha. Ish mcm2 org ada. Taknak org baca blog dia buatla private. Hampeh betul. Akak lg suka org ramai jd folower. Sbb bila kita tulis apa2 maknanya ada org baca. Ada kes gila follower plak..paksa2 org add blog dia. Lg haru. Mcm2 org la ada. Apapun membaca blog2 diorg ni (samada penulis dia berpendidikan tggi mahupun sekadar darjah 3) sgt seronok. Sbb kita blh kenal mcm2 org..mcm2 ragam. Walau kdg apa yg dia tulis menampakkan kebodohan sndiri.

    btw salam perkenalan(^_^)

    ReplyDelete
  2. salam perkenalan..
    xboleh tahan kak..
    dia yg gelabah xtentu pasal.
    terus je menghentam!!
    memang betul apa yg akak ckp tu..
    kebanyakkan org buat blog nak share ngan readers..nak mencari kenalan..

    sabar epul.sabar.

    ReplyDelete
  3. epul~
    adess..haha..cam kelakor pun ade gak..bingai jugak mamat tuh..kasik link beb..aku nak follow..
    bg kat chat box aku tau~
    aku tggu..

    ReplyDelete
  4. ntah pape la mamat tu..
    bkn ak nak mendajal pun kat dia..
    kenal pun tak..
    bukan aku baca sangat pun blog dia..
    buat xtahu je la kan.abes citer!!
    t aku bagi..

    ReplyDelete
  5. macam shilakak jek mamat tuh,,haha,,lenkali wat private la lu punye blog klu xmo kasik org bace bahlol,,hak3

    ReplyDelete
  6. epul,,,aku pon nak link dye,,hehe,,nk tgk itu blog yang dijaga baik oleh owner dye,,hak3

    ReplyDelete
  7. dah la budak ukm..
    ftsm plak 2..adoyai..
    ntah pape le..

    ReplyDelete
  8. ek eleh~~
    kerek giler...
    klu xmo org len bce blog, watla private...huhu..
    xperlu la kutuk2 org kot!!haha..

    sokong ngan Fazemy~~
    suka ramai owg jdi follower..
    ape yg kita tulis,ade org bce...

    ReplyDelete
  9. memang kerek tahap cipan la..
    aku xberdosa pun ngan dia..

    tu la tujuan utama buat blog..nak share apa yg kita buat kita alami..
    readers boleh bagi comment idea suggestions..pe r..

    ReplyDelete
  10. pehal lak ni~

    tkot lak aku bace eh..heheh

    jgn marah2...
    kang ilang pahala puase..okeng??

    ReplyDelete
  11. ok..aku cool..
    tadi je memang baran sikit..
    suhu x terkawal..
    sekarang dah ok da..

    B-)B-)
    im cool..

    ReplyDelete
  12. poyo je mamat 2
    ngat blog die hebat sgt la 2 kan?

    ReplyDelete
  13. betul3x..
    buang yang keruh amek yg jernih..
    budi bahasa budaya kita..

    ReplyDelete
  14. Kehkehkeh... kesian gile org tu bro... krisis identiti kot? sabar je la...

    ReplyDelete
  15. hoho. ape kes mamat tu? poyo hbis blog sndri pikir bgus. nsib baek ko x tunjk blog mne tu. kalo x aku pun nk hentam gak. err.. kalo ko nk folo blog aku xyah knal2 dlu pun, bg topup sket pun ok je.

    ReplyDelete
  16. tak tahu la..
    biar je la..
    yang penting aku xkacau rumah tangga orang.haha.ha..

    ReplyDelete
  17. natsu --> bole je aku bagi link dia..
    tapi malas nak besar2kan..
    biar dia bahagia ngan blog dia..
    aku pun xingin view blog dia lagi..
    kirim salam je la..

    ReplyDelete
  18. ekceli xphm sgt..
    kejap2 gua..kejap2 aku..

    hu3...
    i p0n dak manufac jgk..ta0n 3 jgk.
    (sj je kn wat muka xmalu)

    ReplyDelete
  19. 0k2..laki kn..

    xperasan pekataan MAMAT...

    ReplyDelete
  20. sekejap gua sekejap aku
    haha..
    tu la masa time angin xigt nak check.
    men hambor je..
    dah edit balek dah..
    sebenarnya selalu guna aku je..
    sebab bengang guna gua.
    haha..

    u mane??

    ReplyDelete
  21. aku ramai member kat utm..
    matrix pahang ada..
    budak smka bandar penawar lagi ramai.
    ramai yg amek engineering..
    bolelah share2 pasal course kita ni..huhu

    ReplyDelete
  22. nak leave comment boleh???

    sabarlah bulan puasakan???
    biar dia buat kita, nanti dia rasa orang buat dia...
    sabar je k...
    =)

    ReplyDelete
  23. bole je comment..aku xkesah..
    xperlu mintak permission..
    aku open-minded..
    huhu..

    tq..da sabar da..
    meter marah alu dah turun dah..
    sekarang ni bawah takat beku..

    ReplyDelete
  24. haha.
    sumpah kelakar,
    tak pernah2 saya jumpa blogger camtu.
    poyo je,
    mcam la dia popular sgt.

    sabar je la Saiful.

    :D

    ReplyDelete
  25. haha..memang lawak..
    bagi chan kat dia..

    ye..saya memang tengah bersabar..

    ;b

    ReplyDelete
  26. bagus2..

    knape kau xsiarkan blog mamat poyos tu???

    ReplyDelete
  27. nak tengok ke blog mamat tu..
    xpayah la..buat semak je..
    takpe la..
    atas permintaan ramai aku tunaikan..

    http://mohdazlanshaukani.blogspot.com/2009/08/gua-tak-faham.html

    ReplyDelete
  28. haha lawak gile. ade gak orang cmtu. ish2

    ReplyDelete
  29. mcm bgus dow mamat tu..dah la xhemsem~!!!

    hahaha..saba saiful...huhuh

    ReplyDelete
  30. fitriah ---> ada je..
    tue dia..mamat tu la..1 dalam billion..

    ReplyDelete
  31. oowhh.. ptt lar ko bengang gak.. huhu..

    mmg x ptt ar blogger camtuh.. klaw x suke org follow blog dier x yah ar wat blog..~!!

    p/s: x per kn aku follow blog ko..? huhu thxs xbb follow balik.. hehe

    ReplyDelete
  32. nyah mcm pnah nmpk doh muke die.die bdk zaba eh?

    ReplyDelete
  33. mell --->delete je terus blog..
    betul.betul.betul.

    p/s:aku suka orang follow blog aku.
    aku nak share ngan semua orang.aku xkesah.aku open-minded..

    ReplyDelete
  34. hzrh ---> aah.budak zaaba..aku pun macam pernah nmpk dia kt ukm ni..
    sengal..

    ReplyDelete
  35. ok para.saya sabar..huhu..
    nasib baik kwn2 aku ni supportive..
    korang sendiri dpt nilaikan..
    apa yg baik apa yg bruk.
    mne yg betul mne yg salah.
    aku pun bukannya yg jenis panas baran.tapi dah menghina xtentu pasal sape yg xhangin..

    ReplyDelete
  36. Hih ... kureng paham. Al pelik bin ajaib ...

    ReplyDelete
  37. memang xpaham..
    orang yang kurang pemahaman memang macam tu PRECIOUS..
    mulut sendiri blog sendiri
    suka hati dia nak buat apa pun..

    ReplyDelete
  38. relex dikkk..cool.....
    tul la cam miss siv ckp...BINGAI..SENGAL...dan yg sewaktu dgnnyer...hehehe..
    salam singgah dik...

    ReplyDelete
  39. apa yang korang cakap & comment memang betul..
    semua ada..huhu..

    singgah akak disambut..

    ReplyDelete
  40. alahai nyah.dun get too driven dgn org xde moral.kalau nak aku tolong sound,anytime aku nmpk die aku bleh paku je.tapi point nye disini,is it worth it?haha.die seperti kampung hokaay.which is,dun put ur level same ngn die.drpd pemerhatian ak,die ni tak setaraf utk gadoh ngn ko pun.org pendek akal mmg buat keje tak pakai otak.nak melenting tapi punca tak menentu.kurang faham la org mcm ni.lepastu main hambur ckp TAK RATIONAL laa sgt.tak matang.isi ntah kemana,tapi emosi die lebih2.ingat,kita ade nilai,jgn bagi jatuh saham.hahaha.ini side matang ak.jangan gelak.

    ReplyDelete
  41. memang xde moral!!
    xbelajar civic!!
    xamek u2..
    datang kelas hubungan insan gi cerita yg dia nak kentot!!
    takde etika dalam komunikasi!!

    oi nyah.aku tak gelak pun!
    ko memang flexible..
    aku suspect same lu..
    keluarkanlah kuasa gigimu itu..
    boleh jadi counselor or lawyer babe..

    dari apa yang aku comment bukan aku ni seorang loser.
    sebab xkuasa nak layan orang yang berperangai sedemikian.

    ReplyDelete
  42. salam..
    aii.. hangin pelik mamat tuh.. org follow pun marah.. kes berat nie.. kalo taknak org follow bek takyah letak widget tu... ada jugak spesis camtu jer.. pe² pun sabor jer la epol.. mmg dunia blog nie de bermacam jenis manusia.. any way.. nice blog ;)

    ReplyDelete
  43. bukan paham bahasa dia tu..
    tetap ngan pemikiran sempit dia tu..
    bukan aku sorang je cakap.
    ramai lagi yang cakap macam tue..

    manusia kan mcam ragam.
    lain rumput lain padang.

    huhu..tq2 ye..

    ReplyDelete
  44. peh,aku bace bengang gile lak!
    taek glew mamat tuh!
    cm pew je..
    seb bek ak xbtl pose
    mrh2 ni..

    ReplyDelete
  45. memang taek pun!!
    aku lagi hangin semalam..
    ari ni aku rasa happy sangat2..
    sebab aku nampak kebodohan dia..
    hahaha..

    ReplyDelete
  46. bak url blog dia.
    aku nak usha.
    cam palat je mamat uh.
    folowers punya hal pun nak kecoh.
    aku tak pernah kisah pun orang folo aku snyp2 je ape..

    badigol

    ReplyDelete
  47. amek la..
    pi usha..
    http://www.mohdazlanshaukani.blogspot.com/

    ReplyDelete
  48. aku da bukak blog 2,
    xbez lgsg!background pun xder!
    aku ingtkn hot sgt!
    geli aku..

    ReplyDelete
  49. mesti yg si entah tu ko kan..
    haha..
    rahsiakan identiti anda..
    dah macam surat layang da..
    huhu..

    ReplyDelete
  50. haha.

    dah tgk.

    kalo saya, sumpah takleh bersbar ngan org camnie.

    poyo gile!!

    tolong, tolong,
    mao muntah dibuatnya.

    ReplyDelete
  51. perempuan pun xmacam ko..
    ego meninggi ke langit ke-7..
    haha..aku rasa pun dah give up dah..
    dah agkat bendera putih setelah menerima berbagai nasihat & tunjuk ajar yg berguna..

    ReplyDelete

Comments

comments powered by Disqus