Wednesday, October 21, 2009

D.U.I.T ®

minggu study week sudah lama bermula
aku baru terkapai-kapai nak study
orang lain dah berpuluh-puluh bab abes
exam start next week dah
sepatutnya dah takde dah masa nak bermain-main
tapi disebabkan sikap aku yang macam ni.malas.
sebab aku dah mula rasakan penat dah study.
life student memang best.kalau best jika takde exam assignment.
tak tenang nak study kalau tak buat benda yang selalu buat

ni jadual exam aku.yang ni buat cukup syarat je.
nak sahkan subject nak masuk final nanti.
lega aku bila tengok jadual macam ni.
study tak perlu tension-tension.rileks-rileks.
major course aku ada gap seminggu.
so ada masa banyak nak improve knowledge

tapi bila dapat slip yang sebenar.terkejut gorilla aku.
mana tak.subject yang gap seminggu tu dikedepankan seminggu.
bertubi-tubi exam aku.2, 3, 4hb.
kalau hari ini exam pendidikan islam,esok matematik
lusa kajian tempatan takpe la jugak

ni paper macam taik.
bagi sepuluh kali jawab pun jawapan aku tetap sama.

apa yang aku belajar selama ni.
bab jadual ni pihak fakulti yang merancang,tapi Allah yang tentukan
tak payah nak mengomen sebab orang yang tak berjaya
adalah orang selalu bagi banyak alasan

buatlah apa yang aku termampu dan cuba sehabis mungkin.
teringinkan zaman-zaman exam masa sekolah.
semuanya betul-betul sedar.dengan solat hajat.
kelas tambahan.gerak gempur.

tapi sekarang???

32 comments:

  1. ...gud luck...

    ...huhuu, lieya pun exam gak, tp tak susun jadual lg..
    ...bila start pun tak tahu...
    ...gilooo, nnt tertibe terexam awal mcm kamu...taknaakkkk...=(

    ReplyDelete
  2. ok..tq2..


    xkuar lagi ke jadual..
    be prepared..prepare awal2..
    jgn jdi mcm aku..gelabah sekarang ni.. ;p

    ReplyDelete
  3. huhu.. Gud lUck ya 4 final exam!! emm sj nak inform paper a.shidi 5 n 11.11 09 je.. hoho.. xstudy lg.. coz otk pk lmbt lg exam..

    ReplyDelete
  4. lmbt lagi..lek2 dulu..
    hahaha..tq blur ni..
    ok..tq2..good luck epul.

    ReplyDelete
  5. gd luck exam!!
    gi stdy pat
    at least der stdy week tu
    jadual exam aku pun dekat2 jek
    dah la sume mmg killer paper
    naseb la nmpaknyer..

    ReplyDelete
  6. ok..same2 berusaha untuk kejayaan..
    ;p

    ReplyDelete
  7. tapi sekarang???


    ini jawapan nyer : SILA gerak gempur dengan sendiri nyer di dalam bilik mu...

    hehehhehe gud luck adik ku...

    ** ada add kak yanie dalam FB ker? **

    ReplyDelete
  8. sekarang semua bergantung pada diri sendiri.xde orang paksa n suruh buat.
    masa depan terletak pada tangan kita. even tuhan yg tentukan..

    ok..time kasih..

    aah..ada add.dah approve ke??
    selamat berjumpa di fb..

    ReplyDelete
  9. huh..ukm slalu cmtu.
    tp nsib bek ak xpnah kenaaa.wawa

    :))
    nway,gambate!!
    juz ko 2tup fb n blog tok 2 mggu,leh r skor 4 flat.wahaha

    ReplyDelete
  10. ukm memang suka buat surprise..

    ok..ko chaiyok jugak..
    mane boleh nk ttup semua benda tu..
    dorang adalah nyawa kehidupan seharian aku.. ;p

    ReplyDelete
  11. gud luck!

    aku doakan semoga ko boleh menjawab dgn tenang.

    skor bagus2 tau

    ReplyDelete
  12. all d best..i know u can do it!!
    cayok..cayok...:)

    ReplyDelete
  13. haha. aku dpt smua gap 2,3 hari tp ade 1 hari skali 2 subjk skali. ape kes dowh? lg ganas aku punye. tp ko punye yg xde gap tu pun aku simpati jugak. haha.

    ReplyDelete
  14. ye la..simpati..
    aku ni simpati gler kat diri aku ni..
    apalah nasib..tp aku rasa ada orang lebih kurang bernasib baik dri aku.. ;p

    ReplyDelete
  15. mcm mane aku br leh tau yg ko dak UKM...tetibe teringat lak kenangan lame..haha...

    tak yah buka buku...terjah je exam....sbb aku pun xbace lg...kehkehkeh...

    gud luck na...

    ReplyDelete
  16. senior la ni..huhu..
    senior dah bgi tips apa lagi kena ikut la..;p
    ukm tetap dihati kan..

    ReplyDelete
  17. huhu, tau xpe..ak nye ade gap dalam 2 3 hari antara paper..
    kesian kat jr aku, 5 hari paper straight..
    tp yg bez nye, dpt cuti awal laa

    ReplyDelete
  18. hooray!!
    cuti awal..
    aku nak jeleskan member2 aku yang lain..
    xpyh nk pikir2 pasal exam lgi klu abes cepat..
    =)

    ReplyDelete
  19. gudluck final bro..
    lepas habis kita ronggeng puas2

    ReplyDelete
  20. ok bro!!
    gua xkesah..
    tapi klu lu blnje lagi gua xkesah..
    ronggeng habes habesan!!

    ReplyDelete
  21. perghh..terkejut gorilla tuuu...haha

    ReplyDelete
  22. gorilla pun terkejut tengok jadual exam aku...terharu.. ;p

    ReplyDelete
  23. dah baca..sikit2..
    berreply comment time break..
    ;p

    ReplyDelete
  24. gila berderet..
    tapi takpe.. habes awal.. gila jeles! huuu~~

    rajin,, sila memayungi enchik ini.. huuu~~

    may evthin goes smooth buat kamu.. best of luck!!!

    ReplyDelete
  25. siap la milla dijeleskan aku oleh aku t..
    merdeka awal.. boleh cepat mendajal..

    ok..insyallah.amin.ko jugak ye.. ;p

    ReplyDelete

Comments

comments powered by Disqus