Sunday, October 11, 2009

bukan monopoli ®

semalam berlangsungnya
cabaran catur bistari institusi pengajian tinggi
peringkat kebangsaan 2009
kebangsaan tu!!alah.member aku je yang handle program ni.
nama aku pun dipick secara tiba-tiba.
masuk jelah.lagipun semua free ;p

catur bistari??ni bukan catur.
bukan juga monopoli.
dia macam monopoli tapi semua cara permainan semua beza dengan monopoli
cuma yang sama ada dadu,kad,duit,gundu
ni la 1st time aku main benda alah ni
memang tak paham langsung masa member aku ajar
sekarang dah boleh lah sikit-sikit

masa game ni start memang kelam kabut giler
memang giler babi la
masa register nama aku boleh plak jadi BANKER
banker ni orang jaga keluar masuk duit
aku sebenarnya jadi player
banker group aku termasuk group lain plak
lepas tu sorang player group aku buat hal plak
dia tak nak main plak.
last-last minute baru nak cakap!****
kalau tak cukup sah-sah kena disqualified
jenuh ketua group aku mencari replacement
call budak tu banyak kali pun tak nak angkat
kalau tak nak bagitau awal-awal.tak payah menyusahkan orang lain.
roomate ketua group aku juga yang kena main

nak start game lagilah
aku gelabah giler
awek sebelah aku yang tenangkan aku
cun babe awek sebelah aku
aku apalagi cover la macho.macam dah pernah main.
tak boleh jugak.dia datang kat meja aku tolong susun apa yang patut.
segan giler!!dia dari UMK.
dia beritahu apa yang basic.
apa yang aku tak paham aku tanya dia.;p

game start je aku dah blur.
senang cakap sampai game abes pun aku still blur lagi
aku suruh palyer-player yang handle game
kalau nak mintak duit je mintak ngan aku
dorang kira sendiri.lantak la bape banyak dorang mintak.
duit kat bank banyak.jujur sesama sendiri.

abes game.ada ceramah.
tapi malas nak pegi.
amek makanan Ayamas makan terus balik.
nak tunggu penyampaian hadiah macam takde harapan nak menang.
singgah court futsal tengok Kosmo Varsiti Futsal.
tahniah buat group UKM yang menang walau dpat no7.
share-share la ye hadiah.hahaha..
kepada group aku table 67 keep in touch.

pesanan mak mertua ---> memupuk hikmah bisnes

11 comments:

  1. okaii la tu~
    nape la ko xgtaw kn..leh ak pegi bg supp0rt:p
    wahaha

    ReplyDelete
  2. aku bru jek main catur bistari ni khamis lepas anjuran faculty
    hahahha
    penat tul..anyway mmg besh game nie
    info aku ttg biz pun makin bertambah

    ReplyDelete
  3. mane gambar awek lawa? hehehe

    ReplyDelete
  4. haha...
    dulu kecik2 selalu main benda ni...
    main dengan adik..
    jadi asyik main tipu je and asyik je menang...
    lepas tu gadoh...
    lepas tu kena marah dengan mak...

    sekarang dah tak main lagi benda tu...
    dah kena buang sebab, asal main je, gadoh...
    mak pun fadeup...
    last2 kena buang..
    main benda lain..
    =)

    ReplyDelete
  5. hachemo ---> segan la klu ko datang support.dah la aku ni xreti main & 1st time..mkin gelabah aku dibuatnya..

    ReplyDelete
  6. p.pie ---> kenapa xmasuk carnival ni..tp rmi yg plik student engineering leh join.. ;p

    zatil ---> xsempat nak snap picture ngan dia..bengang..tp mmg cair aku dibuatnya.. ;p

    ReplyDelete
  7. orkid ---> benda alah ni mmg ada ke dri kecik lagi..aku pun xtau..yg aku tau saidina monopoli sahibba.. ;p
    sekarang men apa plak..guli ke? hehehe

    ReplyDelete
  8. mana best main guli...
    tak chalange langsung...
    main sorok2 lah...
    =)

    taklah...
    sekarang semuanya dah duduk asrama...
    dekat rumah tak ada orang lain...
    jadi dah tak main apa2..

    yelah dari kecik kita ada main benda alah ni...
    =)

    ReplyDelete
  9. main sorok2 kang kena sembunyi ngan hantu t.t.k...hehehe

    main la ngan member2 kat hostel plak..lagi best.

    kire dah expert la main binatang ni..byk msuk pertandingan pape x.. byk menang ke kalah.. ;p

    ReplyDelete
  10. korang p x main kat final kebangsaan kat pesada johor pada 17 januari 2010 nnt??

    ReplyDelete
  11. Hazwan Hakim >> ktrg pegi..tp aku mungkin x..

    ReplyDelete

Comments

comments powered by Disqus