Saturday, January 10, 2009

PPIM ajak umat Islam boikot produk Amerika


Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) hari ini mengajak umat Islam negara ini memboikot produk-produk dari Amerika Syarikat sebagai bantahan kepada sokongan Washington terhadap kekejaman Israel di Lebanon dan Palestin.

PPIM berkata, umat Islam Malaysia perlu berhenti membeli dan menggunakan tiga produk yang pengeluarnya disahkan menyokong Israel iaitu Starbucks, Coca Cola dan Colgate-Palmolive.

Ketiga-tiga produk berprofil tinggi digunakan dengan meluas di negara ini dan di negara Islam lain..

Dua minggu lalu, Pergerakan Aman Malaysia yang diketuai oleh Datuk Mukhriz Mahathir melancarkan kempen yang sama bagi membantah tindakan syarikat pengeluar produk berkenaan menyumbang dana kepada Israel.

Boikot itu bertujuan memprotes sokongan Amerikia Syarikat kepada tindakan ketenteraan rejim Zionis Yahudi terhadap rakyat Palestin dan kumpulan pejuang Hezbollah di selatan Lebanon.

" Membeli dan terus berdagang dengan produk-produk Amerika bererti kita secara aktif menyokong kekejaman Israel di Palestin dan Lebanon," kata Azmin Ibrahim, salah seorang ahli jawatankuasa penganjur program berkenaan kepada agensi berita AFP.

"Israel dan Amerika secara berterusan memerangi rakyat Palestine dan Lebanon serta menjejaskan preoses damain di rantau berkenaan," tambahnya.

Beliau berkata lagi, PPIM akan mengedarkan risalah di dua buah masjid utama di Kuala Lumpur selepas solat Jumaat hari ini untuk memaklumkan kepada pengguna kempen boikot tersebut.

Kerajaan Malaysia turut berpendirian kritikal terhadap kebiadapan Israel di Palestin dan Lebanon itu tetapi tidak menyetujui tindakan memboikot barangan Amerika Syarikat itu.

Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi berkata, boikot tersebut boleh mendatangkan kesan sebaliknya kepada Malaysia kerana Amerika Syarikat adalah rakan perdagangan terbesar negara dengan nilai urusniaga kira-kira AS$44 billion setahun.
Sumber : Malaysia Kini

kekejaman israel!!


Atas permintaan Carlos Latuff kartunis dari Brazil, saya memohon tuan/puan/saudara/saudari menyebarkannya kepada orang ramai. Berdoalah kita agar Negara Israel dimusnahkan Allah. Lihat Sila Klik untuk lihat kekajaman Zionis. Sila klik untuk lihat Perkembangan semasa dunia Islam . Gambar dan berita menarik.

Wednesday, January 07, 2009

galaxie 1 january 09


..annual bumper issue..
..over 40 posters..
..galaxie's pick top 100..
..2008 albums we love..
..2008 movies we love..
..just rm 3.00 only..
..don't miss it..

Tuesday, January 06, 2009

ost siti nurhaliza


top 10 google search


google search
1.Datuk Sri Anwar Ibrahim
2.Barack Obama
3.Datuk Seri Chua Soi Lek
4.Tun Dr Mahathir Mohamad

5.Lim Kit Siang

6.Miley Cyrus
7.Datuk Lee Chong Wei

8.Tony Pua

9.Hannah Montana

10.Dato' Siti Nurhaliza

website
1.Youtube
2.Yahoo
3.Friendster
4.Utusan

5.Mp3

6.Google

7.Games
8.Map
9.Lyrics

10.MySpace

sumber : harian metro & nst

Thursday, January 01, 2009

Siti Nurhaliza : Lentera Timur (Full Album 2008)

Di Kayangan Kita
Bintang Malam
Cinta Ini
Ada Masa Mata
Bulan Yang Mesra
Seloka Budi
Rasa Antara Kita
Senyum Minang Manis
Joget Menanti Kasih
Di Taman Teman
Jelmakanlah Ayumu

Dapatkan di pasaran sekarang dan belilah yang original.
Sokonglah industri muzik dengan membeli album artis tempatan.

happy new year!!

Comments

comments powered by Disqus